Rekonstrukcija dva vrtića omogućila proširivanje kapaciteta predškolske ustanove
Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović danas je posetila vrtiće „Vrapčić“ i „Pužić“ povodom završenih radova na rekonstrukciji i adaptaciji ova dva objekta Predškolske ustanove. Iz budžeta Grada Sombora i Republike Srbije finansirani su zidarski, molerski, podopolagački radovi, rekonstrukcije vodovodno-kanalizacione mreže, kao i potpuna zamena dotrajale PVC stolarije u Vrtiću „Vrapčić“, čime je omogućeno da se se prošire kapaciteti Predškolske ustanove.
 
Gradonačelnica Dušanka Golubović rekla je da su ulaganja u adaptaciju vrtića omogućila kvalitetniji boravak dece u Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“ i da Grad Sombor prepoznaje potrebu za proširivanjem kapaciteta ove ustanove.
 
„Ovo su poslednja ulaganja koja smo imali tokom ove godine. Ona su podrazumevala ulaganja u iznosu od preko četiri miliona dinara, što je omogućilo kvalitetniji boravak naše dece u vrtićima Predškolske ustanove, s tim da su istovremeno sa izvođenjem pojedinih radova omogućene rekonstrukcije kojima je zapravo proširen kapacitet Predškolske ustanove. U prethodne četiri godine mi smo ukupno rekonstruisali osam vrtića i 2017. godine dogradili jedan deo vrtića koji je tada omogućio da 70-toro dece budu novoupisana. Zahvaljujući ovim rekonstrukcijama koje su izvršene u ova dva vrtića, ali i na drugim mestima, oko 50-toro dece samo jaslenog uzrasta dobilo je svoje novo mesto u okviru Predškolske ustanove. Znamo da najveći broj roditelja ima povećanu potrebu upravo u jaslenom uzrastu da nađu odgovarajući smeštaj za svoju decu i upravo smo ovim radovima uspeli da izađemo u susret i ovoj potrebi i time da umanjimo postojeće liste čekanja, na čemu smo radili i prethodnih godina, kako ulaganjem u samu Predškolsku ustanovu, tako i subvencionisanjem cene predškolske ustanove kada su u pitanju privatni vrtići. Smatramo da je izvedenim radovima pre svega neophodna rekonstrukcija omogućila kvalitetniji boravak, ali i ispunjenje nekih sanitarno-higijenskih uslova, koji zbog dotrajalosti prosto samih instalacija su već u ovo vreme bile upitne. Predškolska ustanova je iskoristila zapravo ovo vreme epidemije i kada deca nisu bila prisutna u vrtićima da obave ove neophodne radove i kad su se stekli uslovi, da deca imaju kvalitetniji boravak“ izjavila je gradonačelnica.
 
Direktorka Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Aleksandra Perović rekla je da je rekonstrukcijom jedne nefunkcionalne jedinice u vrtiću „Vrapčić“ proširen njegov kapacitet prostorom dostojnim deteta 21. veka, a da je potpunom rekonstrukcijom vodovodne i kanalizacione mreže u Vrtiću „Pužić“ rešen dugogodišnji veliki problem.
 
„Sve je ovo zapravo u službi poboljšanja uslova i kvaliteta života deteta. Mi u Predškolskoj ustanovi imamo jedan slogan koji jako volimo i često ponavljamo, i mislimo da je i životan i istinit, a on glasi Zadovoljno, srećno i voljeno dete danas – uspešan i srećan čovek sutra. Svi smo ovde i danas i u budućnosti u službi naše dece“istakla je direktorka Perović.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar