Registracija vozila tokom vanrednog stanja

Obaveštavaju se svi vozači kojima ističe registracija da su u obavezi da je produže i pored toga što je na snazi vanredno stanje.

Građani produženje registracije svojih vozila u narednom periodu mogu obavljati isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima. O lokacijama  tehničkih pregleda građani se mogu informisati pozivom Operativnog centra AMSS na broj 1987 koji je građanima dostupan 24 časa dnevno. AMSS u okviru svog sistema raspolaže tehničkim pregledima koji su ovlašćeni da izdaju registracione nalepnice, pa će se registracija i putničkih i teretnih vozila obavljati uobičajenom procedurom.

Registracija teretnih i putničkih vozila se odvija normalno, dovoljno je da je vozilo tehnički ispravno i da prođe dosadašnju proceduru. Ako ste vlasnik vozila i produžavate samo registraciju, na tehničkom pregledu ( koji su ovlašćeni da izdaju registracione nalepnice), možete dobiti registracionu nalepnicu.Vlasnik vozila mora da dođe na registraciju da bi produžio registraciju. Ukoliko niste vlasnik vozila možete takođe produžiti registraciju ako imate ovlašćenje overeno kod notara.

Ukoliko građani imaju potrebu za izdavanjem novog dokumenta, bilo da prvi put registruju novo vozilo ili su kupili polovno koje treba da se  registruje, iz MUP apeluju da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na imejl-adresu [email protected] i sačekaju dalje instrukcije.

U MUP-u kažu da nije dovoljno samo obaviti tehnički pregled vozila, već se mora celokupna procedura registracije obaviti da bismo bili bezbedni i regularni u saobraćaju.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Natalija

27.09.2020 | 02:22
Kako mi stariji od 60 godina bez da ugrozavamo svoje i tudje zivotu da odemo na tehnicki pregled? Sta da radimo?

Mirko

27.09.2020 | 02:22
Skinite aplikaciju Zakaži Tehnički i rezervišete termin koji hoćete. Ja sam rezervisao, usluga je besplatna. Ko će da se mlati sa zvanjem i sa odlaskom do tehničkog sada.

Jovan

27.09.2020 | 02:22
Ja sam skinuo aplikaciju Zakaži Tehnički i sve sam završio. Radi super i besplatna je usluga zakazivanja. Ovo sa zvanjem ne funkcioniše a u aplikaciji sam baš izabrao termin koji meni odgovara.
Postavi komentar