Razvija se turistička ponuda za slepe i slabovide

Osobe oštećenog vida, slepi i slabovidi, članovi Saveza slepih iz Srbije i Hrvatske, učestvovali su u prvoj promotivnoj turističkoj turi prilagođenoj ovoj grupaciji ljudi koja je organizovana u Apatinu i Sonti, u sklopu projekta Visitus „Proširenje turističke ponude za slepe i slabovide osobe“, čiji je nosilac Grad Sombor, a partneri su Opština Erdut u Hrvatskoj i Institut ekonomskih nauka Republike Srbije. Кako najavljuju organizatori projekta, turistička ponuda na prostoru Zapadnobačkog okruga u narednih nekoliko meseci biće prilagođena slepim i slabovidim osobama, kada će biti mapirano ukupno 30 turističkih tačaka u Somboru, Apatinu, Bačkom Monoštoru, Sonti, Bezdanu i Telečkoj, a po završetku projekta sve mapirane i prilagođene tačke biće na raspolaganju ovoj turističkoj grupaciji i narednih godina.

Organizovane turističke ture za slabovide i slepe osobe na području Zapadnobačkog okruga i u Osječko-baranjskoj županiji će postati ustaljena praksa, što do sada nije bio slučaj.
 
U januaru će ove promotivne turističke ture biti obogaćene sa 4 mesta u Srbiji i 4 mesta u Hrvatskoj. Ta mesta će biti opremljena specijalnim taktilnim mapama, koje će na Brajevoj azbuci i glasovnim porukama, na 4 jezika, opisivati svih 58 mapiranih tačaka u Srbiji i Hrvatskoj, a koje su bitne za ovaj region sa obe strane granice.
 
Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar