Razumevanjem do jednostavnijeg pristupa planskim i urbanističkim dokumentima

U Somboru je potpisan Memorandum o razumevanju o realizaciji koncepta za uspostavljanje digitalne participacije u urbaniskičkom i prostornom planiranju na lokalnom nivou.
Memorandum, kao trojni akt, potopisan je između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, grada Sombora i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).


Ispred grada Sombora Memorandum o razumevanju potpisao je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora, ispred GIZ-a Anne Virtz, vođa projekta GIZ-a. Predstavnici Ministarstva će projekat potipisati naknadno, zbog obaveza nisu obezbedili prisustvo svog predstavnika (potpisnika).


 

Koncept za uspostavljanje digitalne participacije u urbanističkom i prostornom planiranju na lokalnom nivou, realizuje se u okviru projekta „Unapređenje upravljanja zemljištem na lokalnom nivou u Srbiji III“ koji su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, grad Sombor i GIZ, dogovorili u decembru 2017. godine.
Projekat je predstavio Branko Begović, ekspert za upravljanje zemljištem.


„Svrha ovog projekta, odnosnosno koncepta, jeste da omogući novi pristup prostornom i urbanističkom planiranju. Sva dokumentacija će se raditi na takav način i sa ciljem da postane dostupna onlajn, što će biti značajn napredak u odnosu na prethodnu praksu. Građani će imati pristup i uvid u planska dokumenta kada god požele, nezavisno od radnog vremena službi koje se bave planskim dokumentima. Isto tako, građani će moći dati svoje mišljenje koje će, nadam se, biti uvaženo“, objasnio je Begović.


Sastanku je prisustvovala načelnica Gradske uprave grada Sombora Helena Roksandić Musulin, stručnjaci JKP „Prostor“, kao i saradnici GIZ-a.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar