Raznolika ponuda apatinske marine uticala na povećan broj gostiju

Novine koje je unela u svojoj ponudi JP za upravljanje putničkim pristanom i marinom Apatin doprinele su da sezona bude još uspešnija nego ranijih godina. Povećan je broj noćenja turista, posebno broj stranih turista, kako kaže direktorka ove ustanove Ljiljana Krec.

Cikloturizam je u ekspanziji poslednjih godina i u korak sa tim u ponudi marine već duže vreme postoji mogućnost iznajmljivanja bicikala. Od ove godine je obnovljen broj bicikala koji se mogu iznajmiti.

Od ove godine ponovo je u funkciji pumpa za točenje goriva na vodi što najviše znači gostima koji dolaze sa jahtama. Ove sezone od sedamdeset jahti koje su pristale u Marinu veliki je broj onih koji su oduševljeni činjenicom da ponovo na pontonu mogu da natoče gorivo u svoje jahte. Marina Apatin, površine 1,4 ha raspolaže sa 30 pontona izrađenih po najsavremenijom švedskoj tehnologiji od lakoplivajućeg betona.

U kompleksu marine se nalaze dom sportova na vodi, upravna zgrada, apartmani, benzinska stanica, restoran. Smeštena je u neposrednoj blizini brodogradilišta Apatin i pristana za putničke brodove. U marini je kao njen zaštitni znak postavljena velika bronzana skulptura boginje Nike sa Andrejinim krstom u jednoj ruci, zaštitni znak moreplovaca.

Marina Apatin raspolaže sa osam studio apartmana od kojih su četiri sa francuskim ležajem i četiri sa po dva odvojena kreveta. Svi apartmani imaju kupatilo sa tuš kabinom, čajna kuhinja, klima uređaj, televizor sa priključkom na kablovsku televiziju, bežični internet. Svi gosti imaju obezbeđen besplatan parking, 170 parking mesta, kao i mogućnost korišćenja mašine za pranje i sušenje veša. Doručak kao i ostali obroci su mogući u restoranu. Recepcija pruža usluge prijema i prijave gostiju, rezervacije i naplate vezova i apartmana, obavlja menjačke poslove, nudi telefonske, telefadž usluge, rent a bike usluge, kao i usluge Interneta.

Gostima je u ponudi vožnja brodićem Apatinka kroz Specijalni rezervat prirode Gornje podunavlje. Sezona redovnih vožnji brodićem započinje tradicionalno 1. maja i traje do 30. septembra. Inače, brodić Apatinka je Opština Apatin dobila 2012. godine zahvaljujući IPA projektu prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska.

U marini postoji i sala koja se iznajmljuje za organizovanje konferencija, seminara, sastanaka i razne vrste proslava.

Na marini Apatin vlasnicima plovila se nude usluge međunarodnog zimovnika. Marina se nalazi u dunavskom zalivu što obezbeđuje odlične uslove za čuvanje plovila tokom zime. Vezovi imaju video nadzor i obezbeđeni su od strane čuvarske službe 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. Korisnici vezova mogu u bilo kom trenutku da prate svoja plovila što dodatno povećava njihovu sigurnost u marini. 

U zgradi marine nalaze se i prostorije ronilačkog kluba. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar