Raspodela sredstava za opremanje zdravstvenih ustanova

Juče je održana 201. sednica Gradskog veća grada Sombora. Sednicom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović, a na dnevnom redu našlo se 5 tačaka.

Fudbaler Miloš Kosanović donirao je Gradu Somboru sredstva u iznosu od 9.000,00 evra za pomoć medicinskim ustanovama i njegovom rodnom mestu Čonoplji u borbi protiv pandemije izazvane virusom SARS-CoV-2. Gradsko veće odlučilo je da se donirana sredstva raspodele za nabavku neophodne medicinske opreme Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor i Domu zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor, kao i za nabavku i isporuku paketa za ugroženo stanovništvo u Čonoplji.

Zavod za javno zdravlje Sombor, kao jedan od dobro opremljenih zavoda u Srbiji, dobio je poverenje nadležnih institucija za sprovođenje testova na prisustvo virusa Covid-19. Kako bi se ubrzao proces testiranja, Gradsko veće na 201. sednici odobrilo je sredstva u iznosu od 3.668.343,12 dinara Zavodu za javno zdravlje Sombor za nabavku aparata za automatsku ekstrakciju nukleinskih kiselina. Pored toga što će se testirati veća količina uzoraka u određenom vremenskom periodu, ovaj aparat će smanjiti i mogućnost inficiranja medicinskog osoblja koje radi analizu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar