Raspisan konkurs za podršku tradicionalnim zanatima
Lokacija: Srbija i svet
24.05.2018.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u 2018. godini. Konkurs je raspisan na ukupan iznos od 8 miliona dinara. Rok za prijave je 1. jun.

Subvencije namenjene za razvoj tradicionalnih zanata koriste se za zapošljavanje lica kod privrednog subjekta koji se bavi jednim od 15 tradicionalnih zanata, kao i za promociju proizvoda i usluga 15 tradicionalnih zanata.

Za pojedinačne subvencije mogu konkurisati privredni subjekti (preduzetnici, privredna društva i zadruge) koji imaju certifikat “otvorene šake” (koji izdaje Ministarstvo privrede) i bave se tkanjem, ćilimarstvom, vezom, terzijskim zanatom, kožuharstvom, opančarstvom, filigranstvom, grnčarstvom, bačvarstvom, kazandžijskim zanatom, kolarstvom, licitarstvom, mlinarstvom i pekarstvom, ikonopisom i izradom tradicionalnih muzičkih instrumenata.

Iznos pojedinačnih subvencija je 300.000, 400.000 i 600.000 dinara, a sredstva se dodeljuju bespovratno.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar