Radovi na uređenju izvora kod Ribareva privode se kraju

Radovi na uređenju okoline izvora sumporne vode kod Ribareva su u punom jeku i sudeći po do sada viđenom uskoro će Apatin dobiti još jedno lepo izletište. Inicijator ove akcije, UG “Moj Apatin” u saradnji sa lokalnom samoupravom, drži se rokova i kako su ranije najavili, već 10. juna će buduće izletište biti gotovo. U toku su “grubi” radovi, a kako se može videti sa ovih fotografija već su izbetonirane platforme za buduće klupe i stolove, a u toku je priprema celog terena za finalne radove.


 

Izvor “vode koja gori” na putu od Apatina ka Ribarevu je poznat po svojoj lekovitosti. U sebi sadrži velike količine sumpora pa zato i drži plamen kad se zapali. Po rečima ovdašnjih stanovnika, kako je voda u Banji Junaković pogodna za nerotkinje, tako je ova lekovita za muškarce, i bilo je primera pre više decenija da su ovdašnji momci nakon nekoliko kupanja dobijali potomstvo. Kažu da je ova voda lečila i neke kožne bolesti. Po najavama iz UG “Moj Apatin”, za 9. jun se planira akcija uređivanja okoline nakon građevinskih radova, a već 10. juna Apatin i Apatinci će imati jedno lepo izletište sa lekovitom vodom.


Da je cela akcija opšte prihvaćena, potvrđuju brojni građani koji već ovih dana obilaze ovaj teren i prate kako teku radovi. U celoj aktivnosti značajna je uloga SO Apatin i Turističke organizacije koji će u narednom periodu sve učiniti da ovo postane atraktivno mesto i za turiste.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar