Radovi na rekonstrukciji puta Motel-Vagoni počeli danas

Danas su zvanično počeli radovi na rekonstrukciji puta Motel—Vagoni, kao što je najavio pomoćnik predsednika Opštine Apatin za investicije Jevto Milojević krajem avgusta. Vrednost projekta je 81 milion dinara sa pdv-om, od čega Opština Apatin učestvuje sa 52,5 miliona, a Ministarstvo privrede 28,5 miliona.

Milojević je nedavno govorio o problemima sa kojima se Opština Apatin susrela kada je u pitanju ova investicija.

-Krivac za odlaganje radova je projektant koji je uradio projekat 2017. godine. Projekat je tada urađen sa lošom geodezijom, lošim snimljenim tačkama, visina je pogrešena za preko 60 centimetara. Ništa se o tome nije znalo dok se ove godine nije raspisala javna nabavka za izgradnju tog puta, dok nismo počeli da kolčimo i dok izvođač radova nije video da mu se tačke ne slažu. Ono što smo tada preduzeli, jeste da se uradi nova geodezija, koja je urađena o trošku projektanta koji je napravio grešku u projektu, te da na osnovu te nove geodezije koja je završena predamo projektantskoj kući koja sad treba da uradi projekat po njoj – rekao je tada Milojević.

Radovi su počeli, a kako kažu u Opštini, može se očekivati da se Apatinci ove jeseni voze novim putem. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar