Radovi na kanalizacionoj mreži u Kuli i Crvenki pri kraju

U toku su završni radovi na kanalizaciji u Crvenki i Kuli. Radovi na potisnom vodu takođe su na kraju, a trenutni radovi su fokusirani na to da se teren vrati u prvobitno stanje.

S obzirom da su radovi pri kraju i vreme nas trenutno služi, iako nije bio takav slučaj tokom celog perioda izgradnje, očekujemo uskoro i završetak radova. Po zadnjem aneksu ugovora, 31. janura se završavaju svi radovi i tada se počinje sa primopredajom i tehničkim prijemom izgrađene kanalizacije. Hteo bih da vas podsetim da se radi o kapitalnom projektu, koji su podržali i republika i pokrajina. Opština Kula je učestvovala sa 300 miliona dinara, dok su po 150 miliona dale Uprava za kapitalna ulaganja APV i Ministarstvo životne sredine i Vlada RS. Sa okončanjem ove investicije, očekujemo da će se povećati i kapacitet odnosno dotok vode iz Crvenke i time će doprineti radu prečistača koji će uskoro početi da radi. Hteo bih da napomenem i to da je urađeno preko 50 km mreže. U Kuli 13 km mreže, u Crvenki skoro 30 i sam potisni vod je negde oko 9 km. Ostale su još neke manje deonice. U Crvenki, ulica Nade Dimić, povezivanje crpne stanice i u ulici Žarka Zrenjanina i povezivanje nekoliko šahtova. U Kuli smo imali manji problem, morali smo doprojektovati deo kanalizacione mreže, odnosno raditi rekonstrukciju, zato što vod i crpna stanica nisu bili zadovoljavajućeg kapaciteta. Radi se o glavnom vodu, ne nalazi se na trasi vodovodne mreže, pa o istom trošku moramo rešavati i jedno i drugo. Znači i vodovodnu i kanalizacionu mrežu, jer to je glavni vod koji sve kanalizacione mreže u Kuli vodi na potisni vod koji ide prema Vrbasu“, kaže Blažo Kostić, rukovodilac odeljenja za investicije, zaštitu životne sredine i energetski menadžment opštine Kula.
 
Izvor: kula.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar