Radionica recepture za žene iz Sombora i okoline

U sredu 8. jula u Mesnoj zajednici u Stanišiću za sve zainteresovane žene iz Sombora i okoline biće organizovana besplatna radionica pod nazivom “Razvoj i standardizacija receptura proizvoda od voća i povrća”. Jednodnevna obuka (od 10 do 15h) realizuje se u okviru projekta “Osnaživanje žena na tržištu rada i razvoja malih biznisa”, a predavač će biti dr Mile Veljović asistent na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu i predsednik Prehrambeno – tehnološkog saveta Srbije.

Radionicu mogu da pohađaju sve žene iz Sombora i okolnih mesta koje se bave poljoprivredom i preradom hrane, a žele da uz rad i konsultacije sa tehnologom unaprede svoja znanja.

Sve kandidatkinje koje žele da pohađaju radionicu, mogu se prijaviti putem mejl adrese [email protected] slanjem sledećih podataka: ime i prezime, kontakt telefon, radni status (zaposlena/nezaposlena/samozaposlena) i odgovor na pitanje zašto žele da učestvuju u radionici ili putem telefona +381 64 244 70 75.

Prijave su otvorene do ponedeljka, 6. jula, u podne. Učesnicama koje dolaze iz mesta van Stanišića biće refundirani troškovi prevoza.

Događaj se organizuje u saradnji sa ženama okupljenim oko Udruženja “Somborska dobra bašta” koje se bavi proizvodnjom i preradom čeri paradajza gajenog po organskim principima.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, organizatori radionice pridržavaće se svih mera i preporuka u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, a svim učesnicama biće obezbeđene maske i alkohol za dezinfekciju.

Projekat “Osnaživanje žena na tržištu rada i razvoja malih biznisa” sprovodi Fond B92, a podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta ”Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji finansira Evropska unija.

Detaljnije informacije na onasnazivanje.rs.

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar