Radionica Mreže inspektora održana u Odžacima

U Odžacima je održana radionica Razmena iskustava i uspostavljanje dobre prakse u inspekcijskom nadzoru, koju je organizovala Mreža inspektora Srbije, u saradnji sa Partnerima Srbija i USAID projektom, a u okviru Projekta Jačanje kapaciteta Mreže inspektora Srbije.

Tema radionice bila je postupanje građevinskih inspektora, u pogledu primene Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o ozakonjenju, kao i Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada. Radionici su prisustvovali rukovodioci inspekcija i građevinski inspektori iz Novog Sada, Čačka, Valjeva, Kruševca, Vrbasa, Bačke Topole, Sečnja, Žitišta, Nove Crnje, Kule i Bača, kako bi se razmenila znanja i iskustva i ujednačila inspekcijska praksa. Cilj svih inspekcijskih službi je da postupanje bude jednoobrazno, odnosno da u istim upravnim stvarima dođe do istovetnog postupanja, odnosno istog ishoda postupka, čime bi ostvarili načelo predvidivosti. 

 
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar