Put Stapar-Sivac biće gotov za dve godine

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su radove na prvoj fazi izgradnje lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar–Sivac. Reč je o saobraćajnici ukupne dužine 15 kilometara, koja će se graditi u tri faze i koja će, kako je najavljeno, biti završena do kraja 2021. godine.

Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila više od 150 miliona dinara.

-Ovo je zajednička inicijativa Pokrajinske vlade, Grada Sombora i Opštine Kula. Istovremeno, ovo je i najduža saobraćajnica koju finansira Pokrajinska vlada. Ovaj put bio je planiran šezdesetih godina i nikada nije realizovan. Završićemo i ovu saobraćajnicu u roku, jer je od ogromnog značaja za građane Sombora, Kule i Apatina - izjavio je Mirović.

-Izgradnja puta omogućiće bolju saobraćajnu povezanost i izmeštanje teretnog saobraćaja iz okoline Sombora. Mogu da napomenem da smo i na veoma dobar odziv naišli i kada su u pitanju vlasnici poljoprivrednog zemljišta, većinom meštani, te smo uspeli da u što kraćem vremenskom roku rešimo svu potrebnu dokumentaciju. To nam je bio još jedan signal da ovaj potez i građani prepoznaju kao jedan od prioriteta - istakla je Golubović.

Na teritoriji Sombora Pokrajina je u prethodne tri godine uložila više od 500 miliona dinara za infrastrukturne projekte, za izgradnju Industrijske zone, kao i za projekte vodosnabdevanja u naseljenim mestima Sombora.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar