Put sećanja u Somboru

Sa Crvenoarmejskog groblja u Somboru uzet je grumen zemlje koji će biti poslat u Rusiju i biti deo akcije Put sećanja. Reč je o akciji Ministarstva odbrane Ruske Federacije, u okviru koje će se uzimati zemlja sa svih mesta u svetu gde počivaju Crvenoarmejci. Zemlja će biti pohranjena u specijalne kutije koje će biti poslate u Rusiju, a od nje će se izgraditi veliki memorijalni hram. Na prostoru Srbije zemlja će biti uzeta sa 14 grobalja.

U zgradi Županije upriličen je prijem za goste iz Ambasade Ruske Federacije, predstavnike SUBNORA i Kluba generala i admirala Srbije. Ministarstvo odbrane Rusije gradi veliki hram gde će biti iskorišćeno 15 hiljada komada zemlje širom sveta, kao i vode sa okena gde je ratovala Sovjetska ratna mornarica.

-Tu  će biti i veliki broj slika ruskih vojnika koji su poginuli tokom Drugog svetskog rata – rekao je pukovnik Vladimir Bikov, pomoćnik Izaslanika odbrane i dodao da iz tog razloga uzimaju deo zemlje sa grobova Crvenoarmejaca koji su poginuli prilikom oslobađanja Sombora.

Prilikom obilaska Crvenoarmejskog groblja delegacija na čelu sa pukovnikom Vladimirom Bikovim odala je počast poginulim borcima i položili su vence u znak sećanja.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar