Pušten saobraćaj kroz Kulu, otvoren i vrbaski most
Radovi na rekonstrukciji vrbaskog mosta su završeni i on je od danas otvoren za saobraćaj. Iako još nisu završeni radovi u užem centru Kule, tačnije kod Autobuske stanice i delu puta od semafora na raskrsnici ulica M. Tita i Veljka Vlahovića pa prema Crvenki, od danas se ovom saobraćajnicom može proći i nije potrebno koristiti alternativne putne pravce. Međutim, zbog pomenutih radova na pojedinim deonicama saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom i neophodna dodatna opreznost.
-Radovi su završeni u smislu da je ova deonica puštena za saobraćaj ali ima još dosta posla koji neće uslovljavati obustavljanje saobraćaja. Most je bio najproblematičniji. On je i dalje ostao u užem profilu, bez biciklističke i pešačke staze, ali je rekonstruisan u smislu da je obnovljen asfalt i sama konstrukcija mosta. Ove godine kreće se u projektovanje dodatnog dela na mostu, odnosno, biciklističke i pešačke staze, koje će biti izgrađene u naredne dve godine čime bi most imao puni profil i obezbedio prelazak i pešaka i biciklista.
Treba reći i da završavanjem deonice puta koji prolazi kroz Kulu izgradnja neće stati. Radovi će biti nastavljeni prema Crvenki, a trenutno se radi projektovanje puta za rekonstrukciju od Crvenke do izlaza iz Sivca za sledeću godinu, rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula.
Alternativni putni pravci kroz Kulu koji su korišćeni za putnički i teški saobraćaj proteklih meseci su dosta ruinirani, a kako je rekao predsednik Miljanić, oni su pre početka radova snimljeni i biće vraćeni u pređašnje stanje.
-Neke deonice su već počele da se obnavljaju, jer su oštećenja bila velika i nije se mogao čekati završetak radova. Problemi jesu veliki na lokalnim putevima, jer nisu predviđeni za ovoliki broj ni kamiona ni putničkih automobila. Reč je o 10 hiljada vozila dnevno. Pritom, u toku je kampanja šećerne repe, a u blizini su dve šećerane u Vrbasu i Crvenki. Više od pet-stotina kamiona koji voze u kampanji dnevno prođu ovim putevima i to predstavlja veliko opterećenje za lokalne puteve, ali i regionalni u Ulici Veljka Vlahovića prema Ruskom Krsturu, koji je takođe, dosta oštećen, rekao je Damjan Miljanić.
Rekonstrukcija puta od Vrbasa do izlaza iz Kule ka Crvenki počela je sredinom godine. Novi asfalt će biti postavljen u dužini od 10.5 kilometara, izvođač radova je Voj-put Srbije, a investiciju finansiraju Putevi Srbije.
 
Izvor: qmedia

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar