Prvo zlato za apatinske mažoretkinje

Sekcija apatinskih mažoretkinja postoji od oktobra 2017. godine, a već nakon godinu dana od osnivanja osvojile su svoje prvo zlato. Takmičenje je održano pre oko nedelju dana u Beogradu, u Sava centru, u okviru 5678 Festivala. Apatinke su ovim sjajnim odličjem potvrdile da su, kao i njihove drugarice iz Sonte, itekako talentovane za mažoret ples. Prve godine postojanja sekciju u Apatinu pohađalo je 17 devojčica, da bi već posle ovogodišnjeg upisa taj broj bio uvećan na 34. 

- Prvi nastup smo imale pre godinu dana u Sonti, u okviru Novogodišnjeg programa u školskoj hali. Ubrzo posle toga, krenuli su nastupi, kako u okolini Apatina, tako i širom zemlje. Krajem maja nastupile smo na Petrovaradinskoj tvrđavi, revijalni nastup na EP u Sokobanji imale smo u septembru, u junu mesecu nastupile smo na gradskoj plaži u Apatinu, takođe na Apatinskim ribarskim večerima, a u oktobru i na otvaranju EP u kuglanju, kao i na Dunavskom Polumaratonu. Bile smo deo manifestacije Sunčana jesen Apatina, a uzele smo učešće i na Festivalu cveća u Кuli, sumiraju rezultate svog rada u sekciji apatinskih mažoretkinja.
 
Kako kažu u sekciji apatinskih mažoretkinja, najveću zahvalnost duguju svojim prvim trenerima, Valentini Zvonar i Rozali Кurta, kao i današnjim trenerima, Matei Vidaković i Sari Vidaković. 
 
- Ova godina je bila veoma uspešna za nas iz više aspekata. Pored podrške koju smo dobile, počela je ozbiljnija promocija  mažoret plesa grada Apatina, zaključuju perspektivne apatinske mažoretkinje. 
 
Foto: Maja Macanović
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar