Prva prijava za kršenje samoizolacije u Apatinu

Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Apatin je raspravljano o slučajevima kršenja samoizolacije sugrađana koji su stigli iz inostranstva te je konstatovano da je prva krivična prijava podnesena protiv žene koja je napustila kuću ne znajući da po povratku iz Švedske mora provesti 14 dana u samoizolaciji.

Podsetimo, samoizolacija od 14 dana se odnosi na sve građane koji dolaze iz drugih država, dok se državljani Srbije i lica koji dolaze iz država odnosno područja koja su žarišta epidemije, kao što su Švajcarska, Italija, Iran, Rumunija, Španija, Nemačka, Francuska, Austrija, Slovenija i Grčka, moraju biti u izolaciji 28 dana.

Predsednik opštine Milan Škrbić je na sednici konstatovao da pored apela i preporuka, većina građana, posebno starijih ne shvataju dovoljno ozbiljno novonastalu situaciju. Oni se, po ustaljenim navikama, okupljaju na mestima koja su potencijalno opasna za širenje zaraze kao što su pijace, razni šalteri, marketi.  

 

 

 

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar