lokacija: Apatin
objavljeno: 12.07.2018.
Autor: Jelena

Prva grupa polaznika završila besplatnu školu plivanja u Apatinu

Društvo

02. jula, u organizaciji Sportskog saveza opštine Apatin, započela je besplatna škola plivanja za decu koja žive na teritoriji opštine Apatin.

Juče je prva grupa završila svoju obuku, a dodeljeno je 54 diplome za mališane koji su uspešno završili školu plivanja.
 
Podsećanja radi, početkom aprila ove godine, Sportski savez opštine Apatin najavio je novi projekat, besplatnu školu plivanja koja će biti organizovana ovog leta. Slobodan Bačić, sekretar Sportskog saveza tada je istakao da je veoma važno za mlade u Apatinu da nauče da plivaju i da će im obuka u tome pomoći.
 
 
Obukom, a koja je potpuno besplatna za sve učesnike, su obuhvaćena deca iz opštine Apatin uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a prednost u prijavi imali su apsolutni neplivači. Ukupno se prijavilo preko 100 mališana.
 
 
Sa decom rade kvalifikovani instruktori, a pored njih na decu motre i asistenti, jer je bezbednost na prvom mestu. Svaki instruktor vodi grupu od 12 do 15 dečaka i devojčica, a jedan čas traje sat vremena, nakon čega deca, uz pratnju, mogu da se igraju i opuste još pola sata.

Čim vremenski uslovi to dozvole, sa radom počinje i druga grupa polaznika, a kako kažu iz Sportskog saveza, ima ih oko 70. 
 
Organizatori i realizatori besplatne škole plivanja u Apatinu izrazili su nadu da će iduće godine imati prostora za još veći broj polaznika. Iz Sportskog saveza još ističu da posebnu zahvalnost duguju Banji Junaković, a  koja im je izašla u susret i pomogla da se obuka plivanja realizuje u najboljim mogućim uslovima.
 
Foto: fb stranica Sportskog saveza opštine Apatin
 
 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ u Somboru, učestvovala je na konkursu „Da rastemo...

Počela je reparacija lima na krovu Rimokatoličke crkve u Kuli, koja je sagrađena 1770. godine i koja će...

Crveni krst Odžaci realizovao je predavanja u OŠ "Bora Stanković" u Karavukovu. Najpre je realizovano predavanje na...

Grad Sombor bio je domaćin konferencije pod nazivom „Evropa u mom gradu“. Konferenciju je organizovala nemačka Fondacija „Konrad...

Bard fotografije prirode, svetski putnik, Jovan Lakatoš-Laki, će u organizaciji Udruženja građana "Apatinska plovarica" u OŠ „Žarko Zrenjanin“...

Pčelarsko društvo “Suncokret” na platou Sportskog centra Odžaci organizuje Festival meda 2018, u subotu 29. septembra.  Kako su najavili...