Projekat - Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Vojvodini

Agencije Ujedinjenih nacija zajedno sa Vladom Republike Srbije, na čelu sa Кoordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, realizuju Projekat “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Vojvodini, faza II"

 
Obuka na ovu temu se održava 15.05.2019 u prostorijama Poljoprivredne stručne službe (edukacioni centar) sa adresom: Staparski put 35, Sombor.

Raspored je sledeći:
 
9.30 – 9.45 Uvod i predstavljanje
9.45 – 10.45 Marginalizovane grupe žena, položaj žena i muškaraca u Srbiji
10.45 – 11.15 Vrste rodno zasnovanog nasilja prema ženama, Specifični oblici  nasilja
11.15 – 11.30 Pauza za kafu
11.30 – 13.00 Potrebe žena u situaciji nasilja i odgovoronost za postupanje
13.00 – 14.00 Pauza za ručak
14.00 – 15.30 Razvoj veština neophodnih za rad sa ženama žrtvama specifičnih oblika nasilja
15.30 – 15.45 Pauza za kafu
15.45 – 16.15 Uloga institucija i multisektorska saradnja
16.15 – 16.45 Diskusija
16.45 – 17.00 Evaluacija
 
U sprovođenje projektnih aktivnosti, pored Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, učestvuju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo pravde, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta.
 
Projekat koji podržava Vlada Švedske se sprovodi od 2016. godine i usmeren je na razvoj društvenog i institucionalnog okruženja, koji će doprineti nultoj toleranciji i iskorenjavanju nasilja nad ženama u Srbiji.
 
Ovaj projekat ima za cilj da da doprinos integrisanoj službi za zaštitu žena i dece koja su preživela nasilje u porodici i partnerskim odnosima, kao i ženama iz ranjivih grupa (Romkinjama, ženama sa invaliditetom, ženama koje žive sa Hiv-om, ženama iz ruralnih oblasti), a koju pružaoci opštih i specijalizovanih usluga efikasno pružaju (policijski službenici, zaposleni u centrima za socijalni rad, zdravstvenim 
i obrazovnim ustanovama, nevladinim organizacijama.)
 
Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, na osnovu razvijenih programa obuka organizuje treninge za rad sa ženama žrtvama nasilja iz marginalizovanih grupa i praćene oblika nasilja koje navedeno u CHAVIO: 
proganjanje, seksualno nasilje, uključujući silovanje, prinudni brakovi i seksualno uznemiravanje.
Pomenuti program obuka biće podnet na potvrđivanje Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu. Nakon dobijene potvrde , obuke će omogućavati stručnjacima iz centara za socijalni rad da dobiju bodove koji su potrebni za sticanje ili produžavanje licence za rad. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar