Program Petrovdanskih svečanosti u Bačkom Brestovcu

Crkveni i narodni praznik Petrovdan, u Bačkom Brestovcu biće obeležen dvodnevnim “Petrovdanskim svečanostima”.

Program 25. manifestacije “Dani Bačkog Brestovca – Petrovdanske svečanosti 2018.” počinje u sredu, 11. jula, “Petrovdanskim kupom” golubara (5.00), a ovo takmičenje će u slučaju loših vremenskih uslova biti pomereno za dan kasnije.
 
Tri selekcije FK “BSK” će odigrati prijateljske utakmice sa odgovarajućim selekcijama FK “Borac” iz Bačkog Gračaca (pioniri 10.00), FK “Tvrđava” iz Bača (veterani 16.30) i FK “Radnički 1918″ iz Ratkova (seniori 18.00).
 
Praznično bdenije u pravoslavnoj crkvi počinje u 18 sati.
 
Za kraj prvog dana proslave seoske slave KUD “Nikola Tesla” u sali osnovne škole prirediće koncert zajedno sa gostima: KUD “Branislav Nušić” iz Lalića, KUD “Ratko Pavlović Ćićko” iz Ratkova, KUD “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca i Etno udruženjem “Đurđic” iz Ratkova.
Defile je u 18.30, a početak koncerta u 19 sati.
 
U četvrtak, 12. jula, na Petrovdan, u pravoslavnoj crkvi (9.30) biće služena sveta liturgija sa ophodom oko crkve i sečenjem slavskog kolača.
 
Turnir u mini rukometu počeće u 10 sati u sali osnovne škole. Učesnici pored domaćina, RK “BSK 2012″, biće ekipe iz Kruščića, Crvenke, Sivca, Deronja, Sombora, Apatina, Prigrevice i Bačkog Gračaca. Nakon toga biće odigran prijateljski susret muških omladinskih ekipa RK “BSK 2012″ – RK “Apatin”.
 
Programom je drugog dana predviđeno održavanje likovne kolonije “Branko Gostović Brankica” u staroj školi (11.00), zatim pena parti i pokazna vežba pionira DVD Bački Brestovac i gostiju u dvorištu osnovne škole (14.00) i nastup karatista – otvoreni trening u prisustvu roditelja u sali škole (17.00).
 
Večernje bogosluženje u crkvi je u 17 sati, a u isto vreme počinje šahovski meč domaćina i gostiju iz Odžaka u kafani “Goa”.
 
Manifestacija će biti završena tradicionalnim takmičenjem u bacanju kamena s ramena koje počinje u 17 sati.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar