Problemi na delu vodovodne mreže u Kuli

Kula se snabdeva vodom iz dva izdašna izvorišta, pa Kuljani ne pamte restrikcije vode. Takođe, voda se tri puta mesečno kontroliše u Institutu za javno zdravlje u Somboru i dobrog je kvaliteta. Ipak, u poslednje vreme bilo je više pritužbi građana kulskog naselja Geder na kvalitet pijaće vode. 

-Kada je vodosnabdevanje u pitanju najugroženije je oko sto domaćinstava u ulicama Mikloša Radnotija i Alekse Šantića, gde se mreža završava takozvanim slepim krakovima. Tu se problem rešava isključivo redovnim ispiranjem, a jedino dugoročno rešenje bilo bi izgradnja kružnog toka vodovodne mreže u tom delu grada, što Komunalac ne može sam da uradi, jer su u pitanju velika novčana sredstva - kaže Damjan Miljanić, predsednik Opštine Kula. 
 
-Zbog problema sa pijaćom vodom u naselju Geder, Javno komunalno preduzeće Komunalac iz Kule odlučilo je da vodovodnu mrežu ispira jednom nedeljno. Zbog učestalih problema u ulicama Mikloša Radnotija i Alekse Šantića, kulski vodovod je odlučio da uvede dežurne ekipe koje su u obavezi da po prijavi građana izađu na teren istog dana i pristupe ispiranju vodovodne mreže - kaže Dejan Adamović, predradnik poslovne jedinice Vodovod.  
 
Iz Opštine i kulskog Komunalca, kažu da je već urađen projekat izgradnje kružnog toka na vodovodnoj mreži u ovom delu grada, a da se sredstva za realizaciju očekuju od pokrajinske i republičke Vlade. 
  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar