Priznanje za opštinu Кula od Ministarstva odbrane

U Domu Vojske Srbije, u Novom Sadu, Regionalni centar Ministarstva odbrane, ispred Ministarstva odbrane Republike Srbije, uručio je zahvalnicu opštini Кula za ostvarenu saradnju na poslovima planiranja odbrane. Od 45 jedinica lokalne samouprave u APV,  samo tri su dobile ovo priznanje, koje je ispred opštine Кula primio njen predsednik, Damjan Miljanić.

U skladu sa tim, plan odbrane opštine Кula, dobio je saglasnost o usklađenosti sa planom odbrane Republike Srbije, čiji je sastavni deo. Takođe, istaknuta je izuzetna posvećenost opštine Кula, pitanjima realizacije priprema za odbranu.
 
Ovakim delovanje, pokazano je i da lokalna samouprava obaveze planiranja odbrane ne vidi kao nametnutu obavezu, već kao realnu potrebu u funkcionisanju jedinstvenog sistema odbrane RS.
 
U narednom periodu, biće definisan i stavljen u funkciju „Situacioni centar opštine Кula“, koji će imati izuzetnu ulogu u lancu prenošenja informacija od značaja građanima i rukovođenju u sferi realizacije potreba u eventualnim vanrednim situacijama, kao i neposrednoj ratnoj opasnosti.
 
Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar