lokacija: Kula
objavljeno: 21.02.2019.

Priznanje za opštinu Кula od Ministarstva odbrane

Društvo

U Domu Vojske Srbije, u Novom Sadu, Regionalni centar Ministarstva odbrane, ispred Ministarstva odbrane Republike Srbije, uručio je zahvalnicu opštini Кula za ostvarenu saradnju na poslovima planiranja odbrane. Od 45 jedinica lokalne samouprave u APV,  samo tri su dobile ovo priznanje, koje je ispred opštine Кula primio njen predsednik, Damjan Miljanić.

U skladu sa tim, plan odbrane opštine Кula, dobio je saglasnost o usklađenosti sa planom odbrane Republike Srbije, čiji je sastavni deo. Takođe, istaknuta je izuzetna posvećenost opštine Кula, pitanjima realizacije priprema za odbranu.
 
Ovakim delovanje, pokazano je i da lokalna samouprava obaveze planiranja odbrane ne vidi kao nametnutu obavezu, već kao realnu potrebu u funkcionisanju jedinstvenog sistema odbrane RS.
 
U narednom periodu, biće definisan i stavljen u funkciju „Situacioni centar opštine Кula“, koji će imati izuzetnu ulogu u lancu prenošenja informacija od značaja građanima i rukovođenju u sferi realizacije potreba u eventualnim vanrednim situacijama, kao i neposrednoj ratnoj opasnosti.
 
Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Novi ciklus Francuskog filmskog karavana, pod nazivom Novi francuski film, održava se u Somboru do 27. juna. 

Manifestacija Lička olimpijada, šesta po redu, ove godine će se održati u subotu, 6. jula, sa početkom od...

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Sombor organizuje dve obuke pod nazivom Put do uspešnog preduzetnika.   

Predsednica Opštine Odžaci je raspisala Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na...

Prezentacija projekta Glas mladih u Opštini Apatin održaće se sutra, 26. juna, u 11 časova, u prostorijama Centra...

Opština Odžaci obezbedila je školske torbe za sve buduće đake prvake sa teritorije lokalne samouprave. Iz Opštine obaveštavaju...