Prijavljivanje dece za upis u prvi razred u Somboru od 5. februara

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave Sombora raspisalo je oglas za upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu. Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole (u gradskim i seoskim osnovnim školama) vršiće se od 5. do 20. februara.

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2013. godine do 1. marta 2014. godine. Dete starosti od šest do šest i po godina, po želji roditelja, može da se upiše u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu. Dete starosti od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili nekih drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše nakon provere znanja.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole vrše roditelji, odnosno staratelji ili organ starateljstva za decu pod starateljstvom. Upis dece u gradske osnovne škole vršiće se u Odeljenju za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora, soba 226 a, drugi sprat zgrade Županije, svakog radnog dana od 7:30 do 15 časova. Prijavljivanje dece u naseljenim mestima vršiće se u osnovnim školama u istom terminu.

Za prijavu deteta roditelj/staratelj, na uvid podnosi: izvod iz matične knjige rođenih za dete, važeću ličnu kartu roditelja ili staratelja sa tačnom adresom stanovanja i rešenje o starateljstvu za decu pod starateljstvom.

Nakon završenog evidentiranja dece, škole će pisanim putem obavestiti roditelje o terminima upisa i proveri spremnosti dece za polazak u školu.

 

 
 
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar