Prijavite se za besplatne obuke za mlade promotere

Novosadski humanitarni centar (NSHC) poziva zainteresovane i motivisane mlade ljude (starosti između 18 i 30 godina), a koji žive u Novom Sadu, Apatinu, Kuli, Surdulici ili Vladičinom Hanu, da se prijave za učešće u programu mobilnosti i obuke za mlade promotere.

Mladi promoteri (takođe poznati kao greeters) su volonteri koji žele dobrodošlicu gostima u njihovom gradu ili regionu. Oni gostima pokazuju svoj kraj kao što bi to radili sa prijateljima ili porodicom. To je oblik socijalnog turizma: stanovnici učestvuju u aktivnostima gostiju, a gosti mogu da upoznaju lokalni život u mestima koje posećuju.
 
Program mobilnosti i treninga se realizuje u okviru projekta "Mladi promoteri - unapređenje razumevanja, izgradnja interkulturalnih kompetencija" koji finansira RYCO - Regionalna kancelarija za saradnju mladih. Projekat realizuje NSHC u partnerstvu sa organizacijom Syri i Vizionit i Udruženjem nastavnika i učenika engleskog jezika SOL.
 
Opšti cilj projekta je da doprinese pomirenju u regionu Zapadnog Balkana kroz povećanje mobilnosti mladih, aktivizma i saradnje. Projekat ima za cilj unapređenje interkulturalnog dijaloga i razumevanja u regionu, te promovisanje interkulturalnih kompetencija kao sredstva za jačanje aktivizma i zapošljavanja mladih. Stoga će za učešće u ovom programu biti izabrana mešovita grupa od 20 mladih ljudi (10 iz Novog Sada, Apatina, Kula, Surdulice i Vladičinog Hana, i 10 iz Peći, Đakovice i Prizrena).
 
Aktivnosti mobilnosti i obuke će se odvijati u dva dela:
- Prvi deo će trajati 3 dana i održaće se u Peći, sa posetama Đakovici i Prizrenu, oktobra 2018.
- Drugi deo će trajati 3 dana i održaće se u Šapcu, sa posetom Novom Sadu, tokom novembra 2018.
 
Engleski jezik će biti glavni jezik i koristiće se tokom čitave aktivnosti.

Troškovi obuke, putovanja, smeštaja, ishrane i osveženja će biti u potpunosti pokriveni projektom.
 
KO MOŽE DA SE PRIJAVI?
 
Pozivaju se  kandidati i kandidatkinje starosti između 18 i 30 godina, sa dovoljnim znanjem engleskog jezika da mogu da prate obuku. Prednost će biti data visoko motivisanim pojedincima koji su zainteresovani za putovanja, interkulturalno učenje, susretanje vršnjaka iz regiona i regionalnu razmenu. Tokom odabira, pažnja će se posvetiti ravnomernoj rodnoj zastupljenosti. Prednost će takođe biti data mladima iz ugroženih grupa.
 
Zainteresovani treba da se prijave popunjavanjem formulara za prijavu i slanjem na e-mail adresu: [email protected] . Rok za prijavu je 14. septembar 2018.
 
Uspešni kandidati će biti obavešteni o odabiru do 21. septembra. NSHC zadržava pravo da potencijalne kandidate pozove na razgovor tokom odabira. Finalna lista odabranih biće objavljena do 28. septembra 2018.
 
Kontakt osoba za sva pitanja u vezi sa ovim Otvorenim pozivom je Mira Novaković Ilin (email: [email protected] telefon: 021/ 423-024.
 
Prijavni formular, kao i text otvorenog poziva možete preuzeti na sajtu opštine Apatin, ili klikom OVDE.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar