Pri kraju radovi na uređenju atarskog puta u Sonti

Kako saznajemo iz Opštinske uprave, po završetku atarskog puta u Prigrevici, na red je došlo i da se sonćanski put privede kraju. Nakon asfaltiranja koje je u završnoj fazi, u okviru uređenja atarskog puta u Sonti, radiće se bankine od tucanog kamena u širini od po jednog metra sa obe strane i kopanje drenažnih kanala. 

- Vrednost puta koji se pravi kako bi se poljoprivrednicima olakšalo svakodnevno odlaženje u njive iznosi nešto više od 15 miliona dinara, od čega Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu učestvuje sa 30 odsto ukupne vrednosti. Za ovu godinu je u planu da se urade dva atarska puta. Možda zvuči kao malo, međutim oni se rade na izuzetno kvalitetan način gde se afaltiraju putevi ovde u Sonti i u Prigrevici. Put u Prigrevici je završen, a danas smo ovde u Sonti na putu koji je možda po nekim prioritetima i važniji iz razloga što na ovom delu ljudi i žive i bilo je dosta teško doći do njiva koje su u okolini, rekla je zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać.
 
Prema rečima Koraćeve, u nekom dugoročnom planu je da se ovaj put spoji sa onim koji vodi ka Velikom salašu i da će se sa time rešiti veći deo problema u Sonćanskom ataru.
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar