Preporuka zainteresovanim pijačnim prodavcima

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Kula komandant Štaba je doneo Preporuku zainteresovanim pijačnim prodavcima voća, povrća, meda, rasada, povrća i cveća, to jest licima koja su podnela zahtev za dozvolu prodaje na pijaci a ispunjavaju uslove:

-da su registrovana poljoprivredna gazdinstva,
-da imaju dokaz o zakupljenom pijačnom mestu, na nekom od mesta pijačne prodaje opštine Kula i –da je mesto prebivališta na teritoriji opštine Kula.
Zaključkom komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Kula broj 03-87-35/2020 od 24. marta 2020. godine definisana su sledeća prodajna mesta:
Kula:
1. M. Tita (preko puta prodajnog objekta „Ideja“)
2. V. Vlahovića (ispred prodajnog objekta „Ideja“, a preko puta crkve Sv. Marka)
3. Ugao ulica I.L. Ribara i V. Vlahovića
4. V. Vlahovića (kod „golubarnika)
5. M. Tita (kod turist biroa)
Crvenka:
1. Ugao ulica M. Tita i M. Pijade (parking prostor kod prodajnog objekta „Maksi)
2. Ugao ulica M. Pijade i I.L. Ribar
3. M. Tita (parking prostor ispred stadiona)
Sivac:
1. A. Čarnojevića (kod zgrada)
2. B. Đilasa (kod plej ofa)
3. M. Tita (kod spomenika)
Ruski Krstur:
1. M. Tita (kod parka –dve tezge)
Kruščić:
1.    M. Tita (kod škole)
2. Ugao ulica M. Tita i V. Nazora
3. M. Tita (ispred penzionerskog kluba – dve tezge)
Prodaja će se vršiti u periodu od 07.00 do 12.00 sati svakog dana u naseljenim mestima opštine Kula. Prodajne tezge ne mogu biti duže od 2 metra. Na prodajnom mestu može biti samo jedan prodavac (za tezgom), prilikom prodaje moraće koristiti zaštitna sredstva (zaštitne maske i rukavice) i dezinfekciono sredstvo.  
Na prodajnom mestu ne može biti više od 5 lica vodeći računa o udaljenosti jednih od drugih  (2 metra), prodavac ima obavezu da organizuje prodaju, a u skladu sa navedenim merama. Kontrolu dozvola za rad i sam nadzor rada vršiće nadležna inspekcija. Rešenja o lokacijama i mestima prodaje izdavaće nadležni organ opštine Kula u skladu sa navedenim mestima i lokacijama dostavljenim podnetim zahtevima prodavaca pijačne prodaje.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar