Prekogranična saradnja kroz gastro-tradiciju

Direktori Srednje Ekonomsko-trgovinske škole iz Kule, Marina Džakula, i Centra za strukovne škole iz Baje, Tibor Virag, potpisali su zajednički projekat iz programa prekogranične saradnje Interreg IPA CBC Mađarska -Srbija. Projekat je vredan oko 103 hiljade evra, od čega će ga Evropska unija sufinansirati sa 85% sredstava, ukoliko  projektni predlog bude izabran za realizaciju od strane Zajedničkog sekreterijata iz Budimpešte.

Džakula je rekla da je potpisan sporazum u oblasti obrazovanja, nauke, kulture i sporta, razmene znanje i iskustva te da je akcenat stavljen na ugostiteljstvo, odnosno gastronomiju i stvaranju inovativne zajedničke prakse. Projekat, kako je navela Džakula, podrazumeva niz aktivnosti, od radionica u kojima će biti uključeni učenici, do raznih poseta, izleta, manifestacija i opremanje kuhinjske radionice. Džakula je istakla da je postojala logistička, tehnička i finansijska podrška od strane lokalne samouprave, što je osnov stvaranja ovog projekta. U projekat je uključena i OŠ Petefi brigada, tako što će učenici ove škole saditi biljke koje će potom učenici Ekonomsko-trgovinske škole koristiti kao in-put u dalju proizvodnju.      
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar