Preko 7.800 prijava za IT obuke

NSZ obaveštava javnost da je završen konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke. Ukupan broj ispravnih prijava je 7.859.

Najveći broj prijavljenih kandidata koji su ispunili uslove je sa područja Beograda, njih 2.963, zatim sa područja Novog Sada - 826, slede Niš sa 821 i Kragujevac sa 471 kandidatom.
 
Najveće interesovanje je iskazano za obuke za Java programiranje (3.378 kandidata), zatim za Front-End Web programiranje (2.211), za obuke za Web aplikacije (913), obuke za PHP programiranje (532), obuke za .NET programiranje (525) i za JavaScript (300).
 
Ovo je do sad najveće interesovanje za obuke koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje.
 
Program specijalističkih informatičkih obuka predstavlja nastavak uspešno sprovedenog projekta Vlade Republike Srbije, koji je u 2017. pokrenuo Ministarski savet za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade RS Ana Brnabić.
 
Sledeća faza je odabir kandidata, u okviru koje se će se vršiti psihološko testiranje i provera znanja engleskog jezika, koje sprovodi Nacionalna služba.
U narednoj fazi selekcije će izvođači obuka testirati osnovno poznavanje rada na računaru.
Prvi ciklus informatičkih obuka počinje u septembru u 10 gradova u Srbiji.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar