Preko 2 miliona dinara za fitnes centar na Istočnoj tribini Gradskog stadiona

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio je sredstva u iznosu od 2.160.000 dinara za kupovinu opreme za fitnes centar na istočnoj tribini Gradskog stadiona, koja će služiti u trenažnom procesu vrhunskih i rekreativnih sportista, a nalaziće se na prostoru od 150 kvadrata. Tim povodom, Sombor je posetio pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez, te potpisao Ugovor o finansiranju ove opreme.

 

„Grad Sombor je iz sopstvenih sredstava svih ovih godina ulagao u taj objekat, ja sam imao priliku da ga pre par meseci obiđem i da vidim da je on zaživeo u pravom smislu te reči i siguran sam da nema mnogo tako lepih, kvalitetnih i modernih objekata kao što je objekat koji vi imate na Gradskom stadionu i da bi on kompletirao praktično svoju funkciju, zajednički smo došli na ideju Grad Sombor aplicira da opremimo taj prostor sa jednom modernom teretanom koja će biti na službi svih sportista Grada Sombora“, rekao je ovim povodom Pokrajinski sekretar.

Gradonačelnica Dušanka Golubović je ovom prilikom istakla da će grad nastaviti sa ulaganjima u sport, kako bi sportisti imali što bolje uslove za rad.
„Svakako je jedna od činjenica na koje smo ponosni upravo ta da 5% od gradskog budžeta izdvajamo upravo za sport, za sportsku infrastrukturu, za sredstva koja su namenjena klubovima, za njihove trenažne procese, takmičenja i mislimo da takav trend treba napraviti i ubuduće. Svakako da je ova godina išla malo nekom drugom dinamikom i tokom, s obzirom da smo imali dva meseca bez takmičenja, bez manifestacija, pa i bez trenažnih procesa, ali u svakom slučaju naša namera nije da umanjujemo sredstva namenjena sportistima i u tom smislu i sada raspisani konkurs za sport je prepoznao kako potrebe trenera za nadoknadama, tako i potrebe za stipendijama, ali isto tako i uvažavanje sportskih potreba koje su bile u ovom prethodnom periodu. Otuda svakako i pozdravljam ovo ulaganje u sportsku infrastrukturu i podršku koju daje i Pokrajina, jer nam to omogućava da stvaramo bolje uslove za naše sportiste sa željom da od najmanjih nogu stasaju ovde i budu članovi reprezentacije u različitim grupama sporta“, izjavila je gradonačelnica.
Batez je u pratnji gradonačelnice i saradnika, posetio i trening Odbojkaškog kluba „Sombor“ i uručio im takmičarske lopte, a zajedno su obišli i radove na postavljanju tribina na otvorenom bazenu Sportskog centra „Soko“, još jedan od projekata koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar