U okviru šeste „Tkačke kolonije“ Etno mreža i Grad Sombor, u saradnji sa NALED-om i uz podršku ambasada Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, organizovali su danas u Gradskoj kući radionicu psihološkog osnaživanja žena pod nazivom „Preduzimljiva i svoja“.
 
Na radionici, čiji je cilj da podstakne ekonomsko osnaživanje i društveno-ekonomsku afirmaciju žena, učestvovale su predstavnice javne uprave, ustanova kulture i socijalne zaštite, civilnog društva, kao i žene iz zanatskih udruženja.
 
Među učesnicama na radionici bila je i član Gradskog veća za oblast ravnopravnosti polova Slađana Radin koja je ovom prilikom istakla da žene u Somboru mogu da se uključe u razne gradske projekte i da budu nosioci promena.
 
„Grad Sombor već godinama unazad podržava osnaživanje žena, a ove godine želimo što više i jače. Sve žene koje žele da promene nešto mogu kroz razne projekte Grada Sombora da učestvuju ili da daju neku svoju ideju kako bi uspeli u toj oblasti“ rekla je Slađana Radin.
 
Na početku radionice, učesnice je pozdravila predsednica Etno mreže i izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović, a radionicu su vodili porodični psihotereapeut i specijalista medijacije doc. dr Vera Despotović i pedagog i psihološki savetnik Jovan Ratković.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar