Predstavnici SO Kula na Prvoj godišnjoj konferenciji lokalnih skupština u Novom Sadu

Zamenica predsednika SO Kula Zorica Demković i sekretar SO Kula Milorad Vuksan prisustvovali su Prvoj godišnjoj konferenciji Lokalnih skupština Srbije u Novom Sadu. Skupština AP Vojvodine i Skupština grada Novog Sada, u saradnji sa kancelarijom UNDP-a i uz finansijsku pomoć Vlade Švajcarske organizovali su ovu konferenciju kako bi skupštinama na sva tri nivoa vlasti u Srbiji približili nove, napredne mogućnosti i ideje za rad, prateći usvojene Ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Predstavnici Skupštine opštine Kula aktivnim učešćem na Konferenciji razmenili su iskustva sa kolegama iz cele Srbije po pitanju uvođenja sistema e-uprave, kao i o implementaciji izmena i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi koji su letos usvojeni u narodnoj skupštini Republike Srbije.
 
Na otvaranju konferencije prisutne su pozdravili Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Veroljub Arsić, potpredsednik Vlade AP Vojvodine Đorđe Milićević, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić, predstavnica Vlade Švajcarske, načelnica sektora za demokratsko upravljanje Saša Miler i v.d. Stalnog predstavnika Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Steliana Nedera.
 
Otvarajući konferenciju, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica istakao je da Skupština AP Vojvodine zajednički radi „na uvođenju sistema E-parlamenta sa Kancelarijom za informacione tehnologije i E-upravu Vlade Republike Srbije i kancelarijom UNDP-a u Beogradu. U tome imamo veliku podršku predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i na njenu inicijativu naši predstavnici učestvuju u radu Koordinacionog saveta Vlade Republike Srbije za elektronsku upravu“.
 
- Novi Sad je počastvovan što je domaćin i suorganizator ovog događaja, čiji je opšti cilj unapređivanje rada lokalnih parlamenata i njihova bolja korespondencija, posebno zato što su oni uvek prva adresa građanima i nose visok nivo sprovođenja odluka, ne samo sa lokalnog nego i sa centralnog nivoa, rekao je na otvaranju gradonačelnik Miloš Vučević.
 
Zamenica predsednika SO Kula Zorica Demković i sekretar SO Kula Milorad Vuksan učešćem na konferenciji doneće nova, naprednija rešenja za sistem e-uprave koji jednim delom već postoji i u funkciji je u Opštini Kula. Primenom novih rešenja upravljanje opštinom biće unapređeno, a građani informisaniji i uključeniji u rad lokalne samouprave.
 
Tekst i foto: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar