Predstavnici Apatina boravili u Mađarskoj na sastancima i radionicama projekta Evropski Amazon

Predstavnici projektnog tima iz Apatina koji rade na projektu biciklističke rute Evropski Amazon ove nedelje su boravili u Mađarskoj, gde je održan niz sastanaka, dogovora i radionica, kao i prezentacija i edukacija na temu razvoja ovakve vrste turističkog proizvoda.

- Tokom tri dana boravka u Mađarskoj uradili smo puno korisnih stvari, a koje se tiču razvoja turističkog projekta Evropski Amazon. Ovo je druga faza projekta i podrazumeva konkretnije dogovore, tipa određivanja punktova na turističkoj ruti, zatim projekte za izradu infotabli, odmorišta i stajališta, materijale koje je potrebno tu koristiti itd. Naglasio bih da je, vezano za Evropski Amazon, izuzetno važno da nije u pitanju samo projekat prekogranične saradnje već INTEREG evropski projekat koji podrazumeva 5 zemalja, gde smo mi kao opština partneri i sarađujemo sa drugim opštinama iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Hrvatske. Svi oni imaju mnogo više iskustva u sprovođenju ovakvih projekata, naročito Austrija i Slovenija, te zaista imamo od koga da učimo. To nam je garant da će se ovaj projekat realizovati, a očekivanja su da ćemo već 2021. godine, kada turisti krenu na rutu, biti potpuno spremni za njih i da će se broj turista na godišnjem nivou povećati za nekoliko hiljada. Svi oni će biciklima dolaziti u Apatin, rezervisati smeštaj i koristiti druge usluge koje naša opština nudi, rekao je Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije Apatin.
 
Članica projektnog tima koji je bio u poseti Mađarskoj je i Ljiljana Кrec, direktorka Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, a koja je za 025info web portal govorila o prednostima opštine Apatin i pozitivnim stvarima koje bi mogle da dođu iz ovog međunarodnog projekta.
 
- Ono što je bitno za ,,Marinu'' i opštinu Apatin jeste da se mi nalazimo na samoj ruti, pa će to za sve bicikliste biti idealan punkt ili lokacija gde će oni pronaći smeštaj ili hranu, a u nekoj budućnosti se razmišlja i o postavljanju punktova za popravku i servis bicikala. Apatinska Marina se već nalazi na ,,Eurovelo 6''  ruti, te imamo neka iskustva sa ovakom vrstom turizma. Verujem da ćemo moći profitirati od ovoga, kako Marina, tako i svi naši sadružnici u ovom poslu, a tu mislim na ljude koji će ponuditi smeštaj i restorane, istakla je Кrecova.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar