Predstavnice Odžaka prisustvovale Okruglom stolu Žene u politici

Predsednica Opštine Odžaci Latinka Vasiljković, zamenica predsednika Skupštine opštine Aleksandra Ćirić i odbornica Skupštine opštine Biljana Danilov prisustvovale su Okruglom stolu pod nazivom Žene u politici. Ovaj okrugli sto održan je U Bečeju u organizaciji Ženske parlamentarne mreže Skupštine Vojvodine.

U okviru centralne teme, predstavljena su iskustva žena u politici, bilo je reči o položaju i zastupljenosti žena u politici, kao i o izazovima i brojnim problemima sa kojima se one suočavaju u političkom i javnom životu. Date su preporuke za osnaživanje žena da aktivnije učestvuju u političkom životu i doneti su odgovarajući zaključci.

Predsednica Opštine Odžaci, predstavila je primere dobre prakse u ostvarivanju rodne ravnopravnosti i naglasila da su žene u opštini, zahvaljujući svom znanju i kompetencijama, ali i posvećenosti lokalne samouprave pitanjima rodne ravnopravnosti, u većini nosioci najznačajnijih javnih funkcija.

Primere dobre prakse i iskustva, podelile su i predstavnice opština i odborničkih mreža iz Kikinde, Srbobrana, Beočina i Novog Sada.

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar