Predstavljena nova usluga podrške logopeda u Odžacima

Na sastanku članova Lokalne mreže podrške inkluzivnom obrazovanju Opštine Odžaci predstavljena je nova usluga podrške logopeda na lokalnom nivou. 

Dr Stanka Protić, predsednik Interresorne komisije predstavila je Sofiju Maksimović, logopeda za čije angažovanje su predstavnici lokalne samouprave pružili ogromnu podršku. Predsednica Opštine Odžaci Latinka Vasiljković je istakla da je ovo nova usluga koju je lokalna uprava prepoznala kao potrebu i izdvojila sredstva za realizaciju. Ukoliko bude postojala potreba, rekla je Vasiljković, usluga će se proširiti. Vasiljković je podsetila i na ostale usluge koje je lokalna samouprava prepoznala kao neophodne, a to su senzorna soba, finansiranje Udruženja Zlatna barka, usluga lični pratioc, gerontodomaćice

Direktor Doma zdravlja Odžaci Steva Panić je da je neophodno da lokalna samouprava pomogne u finansiranju usluga logopeda jer se po zakonu gleda broj dece i stanovnika. Osvrnuo se na četiri pedijatra, kao i specijalizacije lekara koje finansira lokalna samouprava. 

-Budžetom za narednu godinu će se morati planirati logoped za puno radno vreme  jer  potreba malih korisnika za logopedom raste- rekao je Panić

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar