Predstavljanje Zakona o mladima
20.10.2011.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Ivana Kovačević u utorak, 11. oktobra 2011. godine, predstaviće Zakon o mladima. Okrugli sto na kojem će se govoriti o Zakonu počeće u 11,00 časova  u Velikoj Sali Gradske kuće u Somboru.
- Zahvaljujući usvajanju prvog Zakona o mladima u istoriji naše zemlje, stvoren je održiv institucionalni okvir za brigu o mladima, što je predviđeno Nacionalnom strategijom za mlade. Zakonom o mladima koji je usvojen u Međunarodnoj godini mladih, stvoreni su uslovi za podršku aktivnim mladim ljudima i njihovim idejama da kroz inicijative i lokalne volonterske akcije  unaprede i poboljšaju svoj status u sredini u kojoj žive. Tako se trenutno u okviru kampanje „Mladi su zakon“ u 25 Resurs centara realizuju 153 volonterske omladinske akcije u 25 okruga Srbije – navodi se u informaciji službe Ministarstva omladine i sporta.
 U Republici Srbiji ima oko 1,5 miliona mladih, što u odnosu na ukupan broj stanovnika čini 20 procenata. Okrugli sto organizuje Novosadski humanitarni centar koji je Resurs centar za Zapadnobački upravni okrug u okviru kampanje podrške omladinskim volonterskim akcijama "Mladi su zakon".


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar