Predškolsko obrazovanje dece iz osetljivih grupa – rekonstrukcija objekta u Bačkom Monoštoru

U okviru projekta „Svi u vrtić“ koji sprovode Grad Sombor, Predškolska ustanova „Vera Gucunja“, Crveni krst Sombor, Centar za socijalni rad Sombor i Udruženje za podršku osobama sa autizmom „Maslačak“ u toku je renoviranje i adaptacija prostorija u Bačkom Monoštoru koje će biti namenjene predškolskom obrazovanju dece iz osetljivih grupa.

Tim povodom, u utorak, 30. juna, radove na rekonstrukciji obišli su član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalna pitanja dr Dalibor Forgić, direktorka Predškolske ustanove Aleksandra Perović, koordinator Grada Sombora za romska pitanja Aleksandar Radulović i Milan Prole ispred Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave.

Projekat „Svi u vrtić“ bavi se povećanjem obuhvata dece uzrasta od 3 do 5,5 godina kvalitetnim predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

U cilju unapređenja dostupnosti predškolskih usluga porodicama iz društveno osetljivih grupa kreiraće se program namenjen deci iz ciljnih grupa. Grupa će vršiti obuhvat od 20 dece na godišnjem nivou, u prostorijama vrtića u Bačkom Monoštoru, gde su u toku radovi na adaptaciji i rekonstrukciji.

Projekat će, pored vaspitno – obrazovnog rada za decu, omogućiti i savetodavni rad za roditelje, kao i informisanje porodica o uslugama i mogućnostima koje mogu da koriste kao pripadnici društveno osetljivih grupa.

Ukupna vrednost projekta je 6.189.883,00 dinara, od čega je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojilo 5.596,683,00 dinara, a Grad Sombor 593.200,00 dinara.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar