Predškolska ustanova Poletarac iz Odžaka u projektu organizacije Save the Children

Predškolska ustanova „Poletarac“ iz Odžaka je dobila didaktički materijal, knjižni fond, nameštaj i potrošni materijal za opremanje dve vaspitne grupe, u okviru projekta koji realizuje Ministarstvo prosvete u saradnji sa organizacijom „Save the Children“ za zemlje severnozapadnog Balkana.

Organizacija „Save the Children“ za severnozapadni Balkan (SCiNWB) već 12 godina  podržava pristup kvalitetnim programima (ECCD program) u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.
 
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije je uspostavilo saradnju sa “Save the Children” za severozapadni Balkan kroz realizaciju aktivnosti u okviru projekta “Jačanje socijalnog uključivanja – jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspešnog razvoja dece severozapadnog Balkana 2016-2018″. Ovim projektom je predviđeno investiranje u unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u 2018. godini, poslednjoj godini implementacije programa u tekućem strateškom periodu.
 
Planirano je da se kroz projekat podrži dostupno i kvalitetno predškolsko vaspitanje i obrazovanje kroz opremanje potrebnom didaktikom, knjižnim fondom, nameštajem i potrošnim materijalom 22 vaspitne grupe u 16 predškolskih ustanova.
 
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je izabralo predškolske ustanove koje će učestvovati u projektu rukovodeći se socio-ekonomskim i demografskim parametrima, kao i planiranim podrškama u sistemu vaspitanja i obrazovanja kroz druge projektne inicijative i PU “Poletarac” iz Odžaka je jedna od ustanova obuhvaćenih projektom.
 
Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar