Predsednik opštine obišao vrtić i školu u Sivcu

U Sivcu je juče, u vrtiću Čuvari osmeha obeležen Svetski dan zdrave hrane, a  tom prilikom ugostili su predsednika Opštine Kula Damjana Miljanića, sekretara MZ Sivac Bobana Damjanovića i pomoćnicu predsednika opštine Jelenu Pavkov. Vrtić je na poklon, od predsednika MZ Sivac, dobio blender koji će im koristiti za pripremu zdrave hrane.

Nakon posete vrtiću, gde su u toku radovi na nadstrešnici, delegacija je obišla i radove u Osnovnoj školi 20. oktobar. Prema rečima direktora škole Ferenca Lendaka, 7. oktobra, je raspisana javna nabavka za izgradnju toplog hodnika, kojom će biti rešen višedecenijski problem pa deca više neće morati po snegu i kiši da izlaze napolje kako bi došli u fiskulturnu salu.

Otvaranje koverata sa ponudama planirano je za 7. novembar kada će se i krenuti u realizaciju ovog projekta. Sredstva za projekat su obezbeđena iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje koja obuhvataju 90 odsto investicije, a ostalih 10 odsto obezbeđuje lokalna samouprava. Početkom sledeće kalendarske godine u planu je kompletno renoviranje i adaptacija zgrade u Novom Sivcu.

Miljanić je istakao da su ovi radovi samo ispunjenje onoga što je obećano početkom godine. Očekuju se radovi na uređenu i proširenju STŠ Mihajlo Pupin u Kuli, urađen je projekat za halu Ekonomske škole, a priprema se dokumentacija za adaptaciju starog dela škole.

-Ono što će biti uloženo u škole u ovoj godini, kao i u narednoj, biće reda veličine nekoliko stotina miliona dinara, to su ozbiljna ulaganja ali se tu neće stati već će se gledati da sve škole u Opštini budu pokrivene – rekao je Miljanić.

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar