Predsednik opštine Kula uručio novo vozilo Udruženju „Plava ptica“

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić predao je danas ključeve novog vozila direktoru Udruženja za pomoć MNRO „Plava ptica“ Marku Košutiću. Vozilo je prilagođeno za prevoz osoba sa invaliditetom, a za njegovu kupovinu izdvojeno je 36 hiljada evra, rekao je direktor Košutić i dodao da je ovo prvi put za dvadesetak godina, od početka rada Udruženja, da je Udruženje dobilo sredstva da nabavi vozilo koje je potpuno novo, adaptirano i atestirano za prevoz osoba sa invaliditetom, što znači da ima rampu za ulazak invalidskih kolica, da je potpuno prilagođeno za prevoz nepokretnih korisnika i ono će raditi narednih godina na prevozu korisnika iz svih sedam naseljenih mesta do dnevnog boravka. Takođe, služiće i za prevoz svih drugih osoba sa invaliditetom u opštini kada im je potrebno da se odvezu na određenu lokaciju, bilo to zdravstveni pregled ili druga obaveza, rekao je Košutić.

-Za nas je ovo jako važna stvar, jer pre svega naše usluge ne mogu da funkcionišu ako korisnici ne mogu da dođu do njih. Cele prošle godine smo intenzivno radili sa lokalnom samoupravom i sa predsednikom opštine na tome da se sredstva obezbede, da nađemo adekvatno vozilo i to je lokalna samouprava prepoznala i izdvojila za nabavku ovog vozila 36 hiljada evra, što nije mali iznos, ali sigurno dugoročno obezbeđuje da naše usluge budu održive, rekao je direktor „Plave ptice“ Marko Košutić. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić rekao je da je iznos od 36 hiljada evra samo za vozilo, ali da je za lokalnu samoupravu značajnije usluge koje ovo Udruženje pruža.

-Broj korisnika raste, broj usluga raste, mi kao opština se trudimo da i kvalitet usluga bude što bolji. Stručnost ljudi, kvalitet usluga koje pruža „Plava ptica“ i odnos prema radu, je na najvišem nivou. To je opština prepoznala, a i sami građani. U materijalnom smislu, dominantna je uloga opštine. Ove godine opredeljeno je 36 miliona dinara za funkcionisanje svih usluga koje idu preko ovog Udruženja. Glavna poenta je da su korisnici zadovoljni i da imaju najbolju uslugu, rekao je predsednik Miljanić. Ivana Zazuljak Papuga, defektolog u Udruženju za pomoć MNRO „Plava ptica“ je istakla da je posebno važno to što je vozilo u potpunosti prilagođeno korisnicima, da je dostupno i korisnicima koji se teže kreću i korisnicima koji koriste invalidska kolica i samim tim će se obezbediti da Udruženje i dalje pruža uslugu prevoza korisnicima od njihovih kuća do prostorija dnevnog boravka.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar