Predsednica opštine Odžaci obišla UG Lenka

Predsednica opštine Odžaci, mr Latinka Vasiljković, sa svojim pomoćnikom, Igorom Praćom, obišla je udruženje građana ″Lenka″ iz Odžaka. Udruženje je nastalo 2008. godine i njegova osnovna delatnost zasniva se na proizvodnji, promociji i plasmanu domaće radinosti.

Nela Pejčić, predsednica udruženja ″Lenka″, istakla je da se udruženje sastoji od 11 žena, koje svakodnevno izrađuju različite rukotvorine i samim tim učestvuju u raznim projektima, na mnogim izložbama i tkačkim kolonijama koje se održavaju u Pirotu i Staparu, kao i i u projektima Etno mreže, nacionalnog strukovnog udruženja. „Lenka“ organizuje i kurseve tradicionalnih tehnika, obuke za nezaposlene kao i kreativne radionice za decu i mlade.
 
Predsednica opštine je naglasila da lokalna samouprava pruža  direktnu podršku udruženju sa ciljem očuvanja tradicionalnog nasleđa. Кako opština Odžaci brine o tradiciji, prepoznala je značaj udruženja i omogućila im učešće na javnim radovima, kojom prilikom su zaposlene dve žene na četiri meseca. Saradnja se sada nastavlja izradom protokolarnih poklona – rukotvorina koje su izrađeni za potrebe protokola opštine Odžaci.

Izvor: odzaci.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar