Predavanje o Arhuskoj konvenciji održano u osnovnoj školi u Karavukovu

Ekološki pokret Odžaka je nastavio ciklus predavanja o Arhuskoj konvenciji. U OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu juče su održana dva predavanja za učenike osmih razreda.


Predavanja je održao Dušan R. Mirković, sekretar Ekološkog pokreta Odžaka, u okviru druge godine realizacije CSOnnect institucionalnog granta, koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC) uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).


Ekološki pokret Odžaka realizuje ovaj program u okviru konzorcijuma koji predvodi Centar za evropske politike (CEP) iz Beograda. Članovi konzorcijuma su i Ekološki centar “Stanište” iz Vršca, Lokalni ekološki pokret iz Smedereva i Business and Economy Center iz Beograda.


Kao i tokom predavanja u prethodnom ciklusu, prva polovina časa iskorišćena je za predstavljanje pripremljene prezentacije o Arhuskoj konvenciji, dok su u drugom delu časa učenici ispunjavali test znanja, evaluacioni list i obavili kratak razgovor o zaštiti životne sredine i odžačkom Zelenom savetu.


Ekološki pokret Odžaka planira da u aprilu održi predavanja i u osnovnim školama u Bačkom Brestovcu i Srpskom Miletiću. Termini predavanja biće dogovoreni sa direktorima škola u ovim mestima.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar