Pozorišna predstava kao poklon vrtiću iz Odžaka za Međunarodni dan deteta

U Predškolskoj ustanovi “Poletarac” u Odžacima obeležen je Međunarodni dan deteta 20. novembar, povodom koga je u centralnom objektu vrtića priređena lutkarska pozorišna predstava u izvođenju Dramskog tima koji čine vaspitači iz te ustanove. 

Vesela i poučna predstava je poklon deci za njihov dan koji se unazad dugi niz godina obeležava u predškolskoj ustanovi iz Odžaka.
 
Koordinatorka Dramskog tima, Slavica Malešev, ističe da je današnji dan prilika da se prisetimo na prava deteta i skrene pažnja na neka tekuća pitanja koja su važna za decu.
 
- Prava deteta su kao što znate, pravo na igru, pravo na obrazovanje, pravo na odmor, da učestvuju u kulturno-umetničkim i sportskim dešavanjima i u tu svrhu mi smo ovog puta, da bi njihovo detinjstvo učinili srećnim, pripremili pozorišnu predstavu pod nazivom “Medvedova ženidba”. Poruka predstave je upravo da ukaže na različitost među decom koju mi pokušavamo da prenesemo preko naših likova – kaže Malešev.
 
U predstavi su pored koordinatorke Dramskog tima učestvovale i vaspitačice Biljana Cvetković, Zorka Zarić, Tanja Miletić, Jasmina Radujko i Ivana Filipović.
 
Svetski dan deteta ili Međunarodni dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji se obeležava 20. novembra. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana.
 
Osmišljen je da promoviše međusobnu interakciju i razumevanje među decom i dobrobit dece u svetu. Ovaj dan se obeležava i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.
 
Izvor: ico.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar