Poznat program ARV - I ove godine velika estradna imena u Apatina

U Plavoj sali Skupštine opštine Apatin održana je dugoočekivana konferencija za novinare povodom predstojećih, 54. Apatinskih ribarskih večeri.


Ono što je jedino do sada bilo sigurno, to je datum održavanja ovogodišnjih Ribarskih večeri, od 06. do 09. jula. O programu se uglavnom nagađalo. Predstavnici Opštinske uprave i Turističke organizacije opštine Apatin konačno su objavili i zvaničan program za 2017. godinu.


Nika Petrović, zamenik Skupštine opštine Apatin, ispred Organizacionog odbora ARV, pozdravila je prisutne i rekla kako su prošlogodišnje Ribarske večeri, uz jubilarne pedesete, bile najposećenije iako je budžet bio značajno smanjen. Ove godine trudiće se da opravdaju poverenje građana i budu još bolji i posećeniji.

Najavila je novinu, a to je deljenje besplatnih porcija apatinskog alaskog paprikaša.


Nemanja Jović, predsednik Upravnog odbora TO Apatin, takođe se obratio prisutnima. On je govorio o marketingu i rekao kako se iskustvo iz prethodne godine sa digitalnim marketingom pokazalo kao prava stvar, te će i ove godine nastaviti u tom smeru. Fokus promocije biće internet, a u okviru toga je i novi sajt Turističke organizacije Apatin koji je ova ustanova već predstavila javnosti.
- Internet nastup ne znači da ćemo odustati od tradicionalnog načina oglašavanja. Ovde mislim na medije, bilborde i slično, a novina će biti i info - putevi u okviru kojih će TO Apatin posetiti opštine Sombor, Kulu, Odžake, informisati ih i deliti im propagandne materijale, istakao je Jović.


Danijel Ajduk, vd direktora TO Apatin, istakao je kako je budžet za 54. Apatinske ribarske večeri, u odnosu na prošlogodišnje, ponovo smanjen i to za gotovo 2 miliona, ali su se potrudili da obezbede atraktivne izvođače, a isto tako i da pruže šansu domaćim izvođačima. Ajduk je otkrio šta nas sve očekuje u Apatinu od 06. do 09. jula.


Pored ,,Zlatnog kotlića'', tradicionalnog prvenstva opštine u kuvanju apatinskog alaskog paprikaša, a koje će svoj epilog dobiti trećeg dana manifestacije, u subotu, zatim i otvorenog prvenstva Apatina u kuvanju ribljeg paprikaša, poslednjeg dana će se u kuvanju, po starom dobrom običaju, takmičiti i apatinski mališani.

Ni ove godine neće biti izostavljena trka čamaca Apatinaca.

Takođe, deo programa rezervisan je i za takmičenje u lovu na soma “Zlatna bućka”, kao i za takmičenje u pecanju ,,Zlatna ribica.

Nezaobilazni moto susret na kanalu kod Bele loze, sa fantastičnim Rock and roll sadržajima, pružiće ljubiteljima ,,tvrđeg zvuka'' i ove godine nezaboravnu zabavu i to u petak i subotu, 07. i 08. jula. U okviru tradicionalnog defilea motociklista kroz naš grad, a koji se iz godine u godinu pokazuje kao jedan od najatraktivnijih dešavanja, opet ćemo imati priliku videti fantastične akrobacije ljubitelja dvotočkaša.
 

Osim lokalnih bendova, KUD-ova, plesnih i pevačkih grupa, u okviru 54. Apatinskih ribarskih večeri, nastupiće i Amadeus bend (četvrtak, 06. jul), Dejan Matić (petak, 07. jul), Aca Lukas (subota, 08. jul) i Mia Borisavljević (nedelja, 09. jul).

- Kao što se da primetiti, većina glavnih izvođača na Trgu pripadaju istom žanru. Nažalost, iako smo pokušali da to bude drugačije, zbog situacije na tržištu, bukiranosti izvođača i smanjenog budžeta, program je ovakav kakav je. U okviru moto susreta biće koncerti drugačijeg žanra, te ćemo na taj način zadovoljiti i ukus publike koja nije okrenuta komercijalnoj muzici, rekao je Danijel Ajduk i dodao kako će na samom Trgu biti zastupljeni različiti žanrovi, od etno izvođača, preko džez kvarteta, pa do narodne muzike.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar