Povodom Svetog Save uručeni paketići crkvama i paketi knjiga školama

Povodom Svetog Save, školske slave, opština Kula obezbedila je paketiće za sve pravoslavne crkve na teritoriji opštine Kula.

Paketiće je crkvama uručio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, a oni će potom biti podeljeni deci. Istim povodom podeljeni su vredni paketi knjiga svim školama na teritoriji opštine Kula. Predsednik Miljanić je istakao da smo mi narod sa bogatom tradicijom i da se nada da će najmlađi čuvati našu tradiciju i duhovnost našeg naroda i veličati njegove vrednosti. Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva.

Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti i zaštitnikom prosvetnih ustanova. Praznik Sveti Sava je ustanovljen za školsku slavu 1840. godine, na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja iz Kragujevca.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar