lokacija: Sombor
objavljeno: 23.10.2018.

Povodom Dana oslobođenja, održana Ulična trka grada Sombora

Društvo

Povodom 21. Oktobra, dana oslobođenja Sombora, održana je tradicionalna manifestacija „Ulična trka grada Sombora''. Trka je održana na Glavnoj ulici odnosno ulici Kralja Petra prvog, a uprkos lošem vremenu veliki broj dece i roditelja se okupio da isprati ovu sjajnu manifestaciju.

U „Uličnoj trci grada Sombora“ učestvovali su polaznici Predškolske ustanove „Vera Gucunja“, kao i učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Sombora. Svaka generacija posebno je trčala i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, a za prva tri mesta najbolji su dobili diplome, medalje i simbolične poklone.
 
Koliko su značajne za grad Sombor ovakve i slične manifestacije, govore reči Antonije Nađ Kosanović, članice Gradskog veća zadužene za sport i omladinu, koja je istakla da je najvažnije od svega usmeriti decu na bavljenje bilo kojim sportom od najranijih uzrasta.
 
- Želim da se zahvalim Sportskom savezu grada Sombora i Atletskom klubu „Somaraton“ koji su učinili zaista ogroman napor da ova manifestacija bude održana, a pored zabave i druženja, ova manifestacija ima jedan specifičan cilj a to je da decu okrenemo ka bavljenju sportom i veliko mi je zadovoljstvo kada vidim da su se , uprkos lošem vremenu, odazvali u ovolikom velikom broju, istakla je Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za sport i omladinu.
 
Na ovogodišnjoj „Uličnoj trci grada Sombora“ učestvovalo je gotovo 500 takmičara, a ceo događaj zajednički su organizovali sportski savez grada Sombora i atletski klub „Somaraton“, pod pokroviteljstvom grada Sombora.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Novi ciklus Francuskog filmskog karavana, pod nazivom Novi francuski film, održava se u Somboru do 27. juna. 

Manifestacija Lička olimpijada, šesta po redu, ove godine će se održati u subotu, 6. jula, sa početkom od...

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Sombor organizuje dve obuke pod nazivom Put do uspešnog preduzetnika.   

Predsednica Opštine Odžaci je raspisala Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na...

Prezentacija projekta Glas mladih u Opštini Apatin održaće se sutra, 26. juna, u 11 časova, u prostorijama Centra...

Opština Odžaci obezbedila je školske torbe za sve buduće đake prvake sa teritorije lokalne samouprave. Iz Opštine obaveštavaju...