Potpredsednik Pokrajinske vlade Mihalj Njilaš posetiće Ruski Krstur

Potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Mihalj Njilaš, 02. oktobra 2016. godine, u 20 sati, prisustvovaće završnoj svečanosti 55. Festivala rusinske kulture „Crvena ruža”.
Ova završna svečanost biće održana u sportskoj hali u Ruskom Krsturu (Borisa Kidriča 60).


Festival rusinske kulture pod pokroviteljstvom je Nacionalnog Saveta rusinske nacionalne manjine. To je tradicionalna manifestacija koja se održava kontinuirano od 1951. godine i najznačajniji je festival Rusina u Srbiji. Celokupna manifestacija u Ruskom Krsturu traje 3 dana, u okviru koje se organizuju različiti događaji, a što umnogome obogaćuje turističku i kulturnu ponudu opštine Kula.
 

Ono što je prepoznatljivo na manifestaciji u Ruskom Krsturu je sledeći program: umetnička izložba u prostorijama osnovne škole, muzičko-folklorna manifestacija dece "Crveni puopljak", izložba lokalnih privrednika i preduzetnika "Krsturski sajam", izložba suvenira i domaće radionosti, sportski turnir u malom fudbalu, svečani kocert pod nazivom "Na sred široke ravnice", koncert sa nastupom nekog od aktuelnih estradnih ličnosti i program sa najdužom tradicijom - takmičenje mladih pevača-amatera "Crvena Ruža".
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar