Potpisani ugovori o stipendiranju apatinskih studenata

U Velikoj sali Skupštine opštine Apatin danas su potpisani ugovori o finansiranju novih 95 studenata sa teritorije opštine Apatin. Ovom svečanom događaju, osim studenata i njihovih roditelja, prisustvovao je i predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić. Škrbić je čestitao studentima na odličnom uspehu, zahvaljujući kom su stekli pravo na stipendije i obećao da će iznos istih iduće godine biti uvećan.

- Ono što smo nasledili od prethodne vlasti je dodela studentskih stipendija u iznosu od 7.000 dinara, te smo tu praksu nastavili. Ono što smo obećali i što je gotovo izvesno za iduću godinu, a što smo predvideli budžetom,  je da ćemo taj iznos povećati na 9.000 dinara mesečno. Poznajem puno predsednika opština koji se hvale kad podele 20, 30 ili 50 stipendija. Mi danas ovde potpisujemo ugovore sa 95 studenata. U pitanju su novi stipendisti, a ukupno ih, zajedno sa njima, finansiramo preko 190. U pitanju su studenti sa prosekom iznad 8, što je izuzetan uspeh, te se od njih s pravom puno i očekuje. Oni su naša budućnost, izjavio je Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin i izrazio nadu da ovi sjajni apatinski studenti neće zaboraviti svoju opštinu i da će se vratiti u Apatin po završetku studija.
 
 
- Siguran sam u to da će se puno značajnih stvari desiti dok ova deca završe svoje fakultete, i nove investicije i zapošljavanje, jer to je, konačno, obećanje našeg predsednika Aleksandra Vučića, a koji je u poslednja dva meseca više puta obećao da će, nakon Kule, Apatinu i Somboru pomoći mnogo više po pitanju investitora, jer je naš okrug bio nepravedno zapostavljen u proteklom periodu, zaključio je Škrbić.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar