Potpisani ugovori o dedeli stipendija najperspektivnijim mladim sportistima i ugovori o naknadama za trenere
U nastojanju da vodi sveobuhvatnu brigu o mladima Grad Sombor afirmiše rekreaciju i zdrav način života, a mlade somborske sportiste koji su se opredelili za sport kao način života i razvoja pomaže dodelom stipendija, dok njihove trenere stimuliše naknadama za stručno-pedagoški rad.
 
Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice i Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast sporta, dece i omladine, su mladim sportistima uručili ugovor o stipendiranju, a trenerima ugovor o naknadi za stručni rad. 
 
Tokom 2018. godine Grad će stipendirati 19 najuspešnijih sportista i to 10 kadeta, pet juniora dva seniora i dve olimpijske nade, jednu u uzrastu juniora i drugu u uzrastu kadeta.
 
Stipendije se isplaćuju u periodu 1. januar - 31. decembar 2018. godine. 

 
Najveći iznosi stipendija pripadaju olimpijskim nadama i to 19.000,00 dinara biciklističkčoj juniorskoj nadi Veljku Stojniću i 18.000,00 dinara kadetu – plivaču Aleksi Rađenoviću.
 
Stipendije za kadete iznose 6.000,00 dinara, za juniore 7.000,00 i za seniore 8.000,00 dinara. 
 
Ove godine Grad će podržati i stručno-pedagoški rad 12 trenera sa po 15.000,00 dinara.
 
Uručenju ugovora prisustvovao je i Dragan Maksimović, predsednik Sportskog saveza grada Sombora.
 

Izvor: Poslovi inforisanja i odnosa sa javnošću 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar