Potpisan Sporazum o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Unije poslodavaca Vojvodine
25.04.2017.

Privredna komora Vojvodine (PKV) i Unija poslodavaca Vojvodine (UPV) potpisale su u ponedeljak, 24. aprila u PKV Sporazum o saradnji čiji je cilj razvijanje međusobne saradnje i unapređenje odnosa radi efikasnijeg ostvarivanja zajedničkih ciljeva – zaštite i unapređenja poslovanja privrednih subjekata, unapređenja privrednog ambijenta i podsticanja ukupnog privrednog razvoja u Vojvodini i Srbiji.

Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević koji je pružio punu podršku Pokrajinske vlade saradnji PKV i UPV i naglasio da je trajno opredeljenje Pokrajinske vlade da bude pouzdan partner sa svima koji mogu i žele da doprinesu ubrzanom privrednom razvoju.

"U Srbiji, a sledstveno tome i u Vojvodini, danas nema važnijeg zadatka od intenzivnog ekonomskog razvoja. On je, zahvaljujući dobro osmišljenoj i energično vođenoj ekonomskoj politici Vlade Srbije, ali i sinhronizovanom delovanju svih drugih nivoa vlasti, uključujući i Pokrajinsku vladu, praktično već pokrenut." - rekao je Milićević, i dodao da se takva tendencija mora očuvati, te da svaka saradnja i povezivanje kojim se podstiče ukupan privredni razvoj, zaštita i unapređenje privrednih subjekata i unapređenje privrednog ambijenta, može da donese samo korist privredi.

Predsednik PKV Boško Vučurević naglasio je da PKV u UPV ima pouzdanog partnera.

"Svima nam je cilj i zadatak da svojim radom i zalaganjem pospešimo razvoj svih privrednih grana, odnosno poslovanje svih naših privrednih subjekata kako bi se oni proširili na tržištu i otvarali sve veći broj radnih mesta. Isto tako, jedan od naših zadataka jeste i povezivanje privrednih subjekata sa teritorije AP Vojvodine sa stranim partnerima, sa onim poslovnim partnerima iz Evrope i sveta koji su spremni da posluju i na našem tržištu, zajedno sa našim privrednicima. Ovaj Sporazum o saradnji sa UPV svakako je jedan od važnih koraka ka ostvarivanju tog cilja." - rekao je predsednik Vučurević.

Da obe institucije, PKV i UPV imaju isti cilj, naglasio je i predsednik UPV Stanko Krstin.

"Potpisivanje Sporazuma proizašlo je iz zajedničke namere da se unapredi rad obe institucije – u pravcu razvoja PKV kao servisa za celu privredu i razvoja UPV kao istinskog sindikata članova – poslodavaca. Međusobna saradnja i podrška između ove dve naše institucije od velikog je značaja prvenstveno za privrednike, ali i za celu zajednicu." - dodao je Krstin.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar