lokacija: Apatin
objavljeno: 04.12.2018.
Autor: Jelena

Postignut dogovor o izgradnji atletskog stadiona u Apatinu

Društvo

U Plavoj sali SO Apatin danas je održan sastanak na kome je postignut dogovor o izgradnji atletskog stadiona u Apatinu, a koji će finansirati lokalna samouprava uz pomoć Atletskog saveza Srbije. Sastanku je prisustvovao direktor Ateletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, a ispred Opštinske uprave Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine, Nedeljko Vučenović, načelnik Opštinske uprave, Slobodan Bačić, sekretar Sportskog saveza opštine Apatin i Goran Čegar, predsednik AK ,,Apatin'', od koga je i potekla inicijativa za izgradnju atletskog stadiona u našem gradu.

Po završetku sastanka, na pitanja novinara odgovarali su Slobodan Branković i Dubravka Korać.
 
- Drago mi je što se danas nalazim ovde u Apatinu i što razgovaramo o izgradnji atletske infrastrukture u ovoj opštini. Atletski savez Srbije je rešio da pomogne tako što će donirati projekat za izgradnju atletskog stadiona i učestvovati u samoj izgradnji. Vrlo je važno da grad Apatin sa puno želje i htenja želi da dođe na mapu Evrope kada je u pitanju atletski sport, a ulaganjem u ovakav objekat ulaže se i u zdravlje nacije, rekao je Branković.
 
 
Prema rečima direktora Ateletskog saveza Srbije, stadion će, kada bude izgrađen, služiti svim sportistima za obavljanje različitih fizičkih aktivnosti i sportskih priprema.
 
- Svesrdno podržavam ovu inicijativu i nadam se da ćemo vrlo brzo postići sporazum kojim će biti jasno definisane obaveze Atletskog saveza i obaveze opštine Apatin, kao i rokovi izgradnje samog stadiona, završio je Slobodan Branković.
 
Od Dubravke Korać, zamenice predsednika opštine Apatin, saznali smo da bi budući atletski stadion realno mogao biti izgrađen za oko dve godine.
 
- Iskoristila bih priliku da se zahvalim gospodinu Brankoviću i Goranu Čegaru iz Atletskog kluba „Apatin“ koji je najviše zaslužan za kontakt dveju strana. Opština je prepoznala značaj ovog projekta i prosto želi da unapredi sportsku infrastrukturu koliko je to u našoj moći. Mi smo već u nekoliko navrata pričali da ćemo se baviti razvojem turizma, a jedna od grana turizma je svakako i sportski turizam. Realnost je da se u narednoj godini uradi projekat i da se obezbedi lokacija na kojoj će se stadion nalaziti. Mislim da je realan period za realizaciju ovog projekta oko dve godine, tako da bi mi 2020. ili najdalje 2021. godine imali atletski stadion u Apatinu, izjavila je Кoraćeva.
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Klubu za stare u Apatinu održana je radionica izrade novogodišnjih ukrasa. Radionica je organizovana zahvaljujući saradnji Kluba...

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora obaveštava javnost da trenutno radi na izradi Elaborata o mreži osnovnih...

„Za nas jeste važno da Sombor bude, na neki način, prepoznat u fokusu i nacionalnih zajednica koje ovde...

Društvo za borbu protiv raka je kraj 2018. godine obeležilo skupštinom udruženja u Centru Zdravka. -...

U subotu se na Fruškoj gori odigrala prava drama i spasavanje dvojice mladića. Kako piše portal "NS uživo",...

U subotu je u Svečanoj sali opštine Кula održana dodela besplatnih auto-sedišta, za koje je lokalna samouprava izdvojila...